Doft och smak

Biffsallad med melon och fetaost

| Inga kommentarer

Biffsallad med melon och fetaost

Till cirka 4 portioner.

 

300 g lövbiff

1 msk olivolja

0,5 msk vitvinsvinäger

1 krm salt

1 krm peppar

100 g fetaost

5 hackade salladslökar

2 tomater, skurna i klyftor

1 bit nätmelon, skuren i klyftor eller använd ett kuljärn för att få kulor!

1 gurka, skuren i halvmånar (urkärnad)

2 msk barbequesås

2 dl blandad sallad, använde en salladsmix!

svarta oliver

Blanda olja och vinäger i en skål. Salta och peppra. Bryt fetaosten i bitar. Lägg ner fetaosten och salladslöken i vinägretten och låt marinera i ca 5 min.

Blanda tomater, melon och gurka med fetaosten och salladslöken. Stek lövbiffarna hastigt i smör i en het stekpanna. Pensla dem med barbecuesås. Skär köttet i strimlor.

Fördela grönsalladen på tallrikar. Lägg på lövbiffen och strö över melon- och fetaostsalladen. Garnera med oliverna.

Servera genast och gärna med ett gott bröd till.

Simpelt och gott!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.