Biffsallad med melon och fetaost
Till cirka 4 portioner.
300 g lövbiff
1 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
1 krm salt
1 krm peppar
100 g fetaost
5 hackade salladslökar
2 tomater, skurna i klyftor
1 bit nätmelon, skuren i klyftor eller använd ett kuljärn för att få kulor!
1 gurka, skuren i halvmånar (urkärnad)
2 msk barbequesås
2 dl blandad sallad, använde en salladsmix!
svarta oliver
Blanda olja och vinäger i en skål. Salta och peppra. Bryt fetaosten i bitar. Lägg ner fetaosten och salladslöken i vinägretten och låt marinera i ca 5 min.
Blanda tomater, melon och gurka med fetaosten och salladslöken. Stek lövbiffarna hastigt i smör i en het stekpanna. Pensla dem med barbecuesås. Skär köttet i strimlor.
Fördela grönsalladen på tallrikar. Lägg på lövbiffen och strö över melon- och fetaostsalladen. Garnera med oliverna.
Servera genast och gärna med ett gott bröd till.
Simpelt och gott!