Doft och smak

Madeleine kakor

| 3 kommentarer

Fick en himla fin Madeleineform av mor och far när jag fyllde år…så nu är den testad! Funkade kanon och små fina kakor blev de!

Madeleine kakor 12 stycken

75 gram mjukt smör
0,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
2 stycken ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker, vaniljsocker, rivet citronskal krämigt i en bunke. Rör ner äggen, rör även i mjölet och bakpulver.
Smörj och bröa din Madeleineform. Fördela smeten jämt i formen. Ställ formen mitt i ugnen och grädda tills de är gyllene ca 10 minuter.

Nu har jag aldrig smakat några andra Madeleine kakor än mina, men nästa gång ska jag även pressa i lite citronsaft. Vill att de ska smaka mer!
Men  de va små trevliga sockerkakor, servera gärna med en glasskula eller grädde och bär…de ser nog trevlig ut.

Kul att jag körde med ostruken duk! Ja ja…ska skärpa mig!

 

 

3 kommentarer

  1. Duken stryker jag aldrig.
    Antingen lägger jag på den blöt och den får torka på bordet eller så använder jag blomsprutan för att raka till vecken =)

  2. Den ser ju ut att vara manglad , inte illa 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.