Doft och smak

Jack Daniel’s Tennessee Honey

| 4 kommentarer

Jack Honey kom visst till Sverige redan i Augusti, den va tydligen en säljskräll i USA förra året då den lanserades. Men de är först nu jag hittade den. Lanserades 2011 i USA och den blev så populär i hemlandet att de inte kunde exportera den på en gång. Den är en beställningsvara på Systembolaget. Kostar 269 kronor. Gillar ni whisky (bourbon) och gillar ni sött så torde ni gilla Jack Daniel′s Tennessee Honey. Förslagsvis skall man dricka den väl kyld, i små shotsglas! Yeaha! Jag tänker direkt på salooner, med spritblöta bardiskar och sågspån på golvet, tobaksrök och någon sleten snubbe lirandes på något ostämt piano, utspridda grupper med peoples spelades poker…utanför pissar regnet ned och in stiger en blöt väderbiten gunslinger…ööh va de inte en wilda westernpocket jag skrev på…Lite får man väl skämta!

Jag drack den rumsvarm först. Senare med is. Den är otroligt mild men med stark eftersmak av honung. De är inte bara så du anar den, du känner verkligen av honungssmaken men de smakar även vanlig Jack Daniels whisky om den. Den har en alkoholhalt på 35%.

”Jack Honey bygger på ett gammalt originalrecept från Lynchburg och tas fram genom att blanda honungslikör gjord på honung från lokala biodlingar med Jack Daniel’s ikoniska whiskey” bakgrundsfakta saxat från Philipson Söderberg AB

 

Visst, den kommer inte passa alla! Men för er med en sweettooth, så tror jag den kommer passa er som fingerhandsken! Testade den senare på kvällen med is, kanske hade jag för mycket is i glaset!?  Men då tycker jag att den lena honungssmaken försvann litegranna och de är ju synd! Populär att göra drinkar på och blandas då gärna med ginger ale eller cola.

 

Jag kan tänka mig att pensla grillad kyckling med den och sen röka kycklingbrösten lätt! Eller varför inte en kolasås med Jack Daniel′s Honey toucè!?

 

 

4 kommentarer

  1. Pingback: Maker’s Mark – en bourbon med röd vaxad kork | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.