Doft och smak

Bara en vanlig köttfärsås! Men en god en!

| Inga kommentarer

Stirra i kylskåpet tidigare i em och såg inget som jag ville äta. Tittade och tittade i frysen länge oxå! Bestämde mig för att ta ut köttfärs. Tänkte först göra chili con carne. Tycker de kan vara förbaskat gott! Men gick hastigt igenom köksskåparna och fann ingen burk med vita bönor så de gick bort. Okej då gör väl köttfärsås då! Inget som jag ofta ställer mig och steker eller kokar.


Så här gör jag min:

Finhacka en gul lök, bryn den, tippa sedan i köttfärsen, dra i tomatpure, svamp och fräs ihop alltsammans, krydda med cayennepeppar, paprikapulver, lite socker, salt och svart peppar. I med en burk passerade tomater, lite ketchup och timjan och trumfkortet grädde. Låt sedan din köttfärssås puttra ihop under en timmas tid.  Servera med god pasta. Riv över lite trevlig ost och garnera med lite grönt! En ganska tråkigt maträtt som blev lite roligare, eller festligare.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.