Doft och smak

Runes Rökiga American BBQ Sauce

| 4 kommentarer

Idag fick jag besök av matnörden och tillika matbloggaren Rune Edin.  Runeomaten är sen tidigare en Facebook bekant. Internet är fantastiskt! Kul att få besök i verkliga livet. Älskar ju att ha besök! Första Facebook & matbloggskontakten va Umeås Masterchef Mats Melander. Killen från säsong 2, ja ni vet han med tuppkam. Som numera är en mycket god vän. Det känns som om Rune oxå kommer bli en bra kompis!

Rune hade med sig en hemkokad fin/god BBQ sås som gå bort present till mig! Så himla perfekt att få en hemkokad BBQ sås just idag! Tack! Jag skulle egentligen grillat ribs ute i ny Webern men de blåser ju orkan utomhus, så jag gjorde mina ribs i ugnen inne till toner av Gogol Bordello! Rock on!

Här är Runes recept på BBQ såsen, han dela receptet med oss! Sjysst va! Runematomanen heter hans blogg å ni hittar den här.

Runes BBQ sås!

Runes Rökiga American BBQ Sauce…på en höft

1-2 msk olivolja
1 st stor rödlök finhackad
7 vitlöksklyftor, skivade
1 msk tomatpure
1-2 msk rödvinsvinäger
2 burkar tomatkross
1 kalvbuljongtärning
½-1 dl ketchup eller chilisås
1-2 msk oregano
1-2 msk american BBQ spice (Santa Marias)
1 tsk rökt paprikapulver
Jag hoppas jag inte glömt något nu…

Så här gör vi:

Rödlök och olivolja i en gryta – karameliseras. Tillsätt vitlöken som får fräsa med utan att brännas. Tillsätt tomatpurén som får fräsa lite. Tillsätt resten av ingredienserna. Sätt på lock och sjud i timme – rör om då och då. Ta av locket och reducera en kvart i tagest tills du tycker att du har en bra konsistens. (kan smakas av med socker och salt – smaksak) Mixa allt – passera genom sil – kyl snabbt och häll på i väl rengjord flaska.

Kanongod sås säger jag! Denna måste alla tycka om. Unga som gamla! Testa! Bildkvalkad på ribs å Runes bbqsås! Håll tillgodo gott folk!

Buteljerad lycka!

Ribs and beers

Bbq spjäll

Ribs miljöbild

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.