Doft och smak

Västerbottens Pesto

| 10 kommentarer

Västerbottens Pesto

Receptet tror jag kommer ifrån Norrmejerier. Första gången jag smakade på den va på en happening som en inredningsbutik i Umeå hade! Jag blev helt hooked och receptet va de inte knussliga med heller! Sånt gillas!

 

100 g riven västerbottensost

150 – 200 g soltorkade tomater

1 vitlöksklyfta

3 dl gräddfil

1 burk Crème fraîche

1 Röd Chili

 

Mixa allt, till en slät smet. Servera med Nachochips eller med rostat bröd och grönsaker.

 

10 kommentarer

  1. Är bara in och spanar på dina recept och din fina blogg…Ska verkligen bli kul att följa dina recept och kanske få lite inspiration i köket…:-))

    //AnnHelen

  2. Kan bara intyga att den är enormt god. Perfekt före maten

  3. Men Ja…jag minns när jag fick detta recept av dig för tusen år sedan och det är tusen år sedan jag gjorde röran men den e grym – även att lägga på en varm nygrillad bit.

    • För tusen år sen 😀 Är vi så gamla!? Men visst jag håller med! Den är grym! De flesta verkar gilla den. Kanske en blivande klassiker? Ska ge mig ikast med sånt oxå framöver, lite husmansrätter!

  4. Denna röra är ju kanon!

    Jag brukar ha i en färsk tomat och 7-10 färska basilikablad, inte helt fel.

    Härlig blogg förresten
    Marie

  5. Nu har jag hittat hit:) ska bli kul att checka då och då så kanske man blir en bättre kock 😀

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.