Doft och smak

Indisk sås

| 2 kommentarer

Indisk sås, ville få till en rödsås men min blev gul, men de smakade faktiskt lite Indiskt!

 

 

Indisk sås
Tomater ca 4 stycken
1-2 gröna chilifrukter
1 stor lök
en bit skivad ingefära
2 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk fast ni kan nog ta en halv tsk Gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk kummin
1 tsk Garam Masala
lite mjölk
salt
rapsolja, att steka i
hackad koriander att garnera med
kokta blomkålbuketter
jordnötter eller cashewnötter

Stek lök, grön chilifrukt, ingefära och vitlök. Stek sakta tillsdess att löken är genomskinlig. Lägg i tomaterna som delat i mindre bitar och alla kryddor utom Garam Masalan och stek ytterligare  2-3 minuter. Slå på ca 0,5 dl mjölk, koka ihop någon minut. Slå över blandningen i en bunke och mixa den slät. Tillbaks i stekpannan med puren och stek/koka ihop den lite under lock i 2 – 3 minuter.

Strö över Garam Masala och tycker du pureen är för tjock, slå i lite mjölk till. Låt puttra ihop en stund till.Lägg i dina tärnade och för stekta paneerbitar och låt dem dra i såsen under ca 10 minuter…koka ej för då kan paneeren bli soggy eller i värsta fall – falla sönder och de är inge kul!			

2 kommentarer

    • Tack Hanna, den blev helt okej men jag skulle vilja ha receptet på Taj Mahals” röda sås”, men den kan man nog inte luska ut vad den består av…Indisk mat innehåller en hel del olika kryddor. Själv är jag en sucker för kardemumma, så nästa sås jag gör ska innehålla de…ska skaffa kardemumma bönor/pods & låta koka med.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.