Doft och smak

Huevos rancheros

| Inga kommentarer

Huevos rancheros eller Tex-mex panna

 

 

Tänkt göra den här Mexicanska rätten så många gånger och har gjort någon liknande fast den var Kubansk, men då med en sofrito (Kubansk salsa) i botten och toppat med ett ägg och som man sen bakar av de i ugnen, denna panna jag gjorde idag, va mer smakrik!

Du behöver:

1 stor gul lök, hackad
4 stycken tomater, hackade
1 paprika, röd eller grön, hackad
1 burk vita bönor ala Heinz
1 liten burk majs
1/2 tsk rökt paprikapulver – så gott!
1-2 msk tacokrydda efter smak
Salt & svartpeppar
Vid servering strö över hackad persilja.

Sen kan man säkert slänga i chili, om man vill ha den hot eller krydda med Tabasco. Stek den hackade löken i ca 3 minuter, lägg i paprika och fräs den en stund lägg i tomaterna och bönorna, majsen och låt allt puttra ihop med kryddorna ca 5 minuter på svag värme. Gör fördjupningar i bön- och tomatröran och knäck ett ägg i varje fördjupning. Stek/sjud äggen på svag värme under lock ca 5 min. Strö persiljan över vid servering.

Jag valde att göra annorlunda eftersom de skulle bli så ful bild annars!

Servera med bacon eller rökt kött, bröd, stekta korvskivor och kaffe eller med enchiladabröd, tortilla chips, då den även funkar utmärkt som vegetarisk rätt. Eftersom jag åt frulle/brunch ensam så körde jag på rökt skinka & stekt ägg.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.