Doft och smak

Mospuckar

| 1 kommentar

Hade mandelpotatismos, ärtor, panchetta över i kylen. Synd att låta de förfaras tänkte jag!
Blandade ihop mos i en bunke med lite ärtor, stekt panchetta, lite riven ost, ett ägg.
Jag valde att krydda med lite nyskördad färsk timjan, salt och svartpeppar.

Knäckte 1 ägg och piska det lätt på en ”tallrik”, strödde Pankoskorpmjöl på en annan tallrik. Formade moset till fina puckar och la dem tvärt i äggblandningen och sen ner i Panko ströbrödet. Stekte dem sedan i rejält med olja, ja man kan väl säga jag friterade dem. Svåra att hantera, gjorde dem på tok för stora samt att jag skulle nog inte dragit i ett ägg i smeten…tror de va de som gjorde de blev lite för lös smet!

Men jag ser detta mest som ett test eller experiment i köket! Aldrig gjort egna potatisbullar och de blev väl sådär!  Inge fel på smaken, men mospuckarna ville inte riktigt hålla ihop! Nästa gång  utesluter jag ägget & osten och gör dem lika stora som vanliga potatisbullar!

Du vet som köpes potatisbulla på affärn!

Skam den som ger sig va!?

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.