Doft och smak

Arctic Taste

| 2 kommentarer

Hittat en kul nyhet! En kolsyrad örtdryck från Västerbotten. Arctic Taste tillverkar en kolsyrad dryck som går under namnet Tundra och tillverkas på gårdsmusteriet i Ånäset och finns just nu i 3 skepnader. Blåbär & citrongräs. Lingon & chili och Älgört & ingefära. Låter ju hur härliga som helst. Låter fräscht och sägs enligt Tundras egna hemsida passa bra till mat. Alla 3 innehåller bara naturliga råvaror och källvatten och Blåbär & citrongräs har ett lågt sockerinnehåll. Flaskorna rymmer 33 cl och kostade mig 19 kronor stycket, inköpta på Ica Gourmet, Umeå. På flaskan står de limited edition, om de bara finns under en kortare period eller om de är för att hajpa vet jag inte!

Saxat från Tundras hemsida (i nedkortad version) skriver de bla…Blåbär & citrongräs passar bra som måltidsdryck, innehåller lite socker. Lingon & chili passar bra till Mex mat å då tänker jag tacos! Älgört & ingefära innhåller bla salycylsyra och antioxidanter och lanseras som en hälsodryck först och främst, men passar även till asiatisk mat! Låter jättespännande tycker jag!

 

The verdict – Vad tyckte Doft och Smak då? Denna gång va jag ensam testare och jag är inte snäll!

Blåbär & citrongräs: fin blå färg, lagomt kolsyrad men vars är blåbärssmaken? Jag hittar den inte, hur mycket jag än letar! Ville ju så gärna gilla just den här!

Lingon & chili: ljus rödfärg när man häller upp den! Bra bubblor! Den smakar försiktigt lingon och sen kommer en härlig chilieftersmak som sätter sig längst bak i strupen och kittlar! I like! Jag vill ha mer!

Älgört & ingefära: gulfärgad, ser inte så trevlig ut i färgen faktiskt. Ser ut som väldigt utspädd apelsinsaft och de smakar weirdo enligt mig! Kanske de där nyttiga antioxidanterna slog över vid tillverkningen i ett försök och göra hälsodryck? Nej den här va inte heller god. Im sorry!

Lingon & chili, köper jag gärna igen. Men kom igen nu, pressa i mer grundsmak på dryckerna.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.