Doft och smak

Granacotta

| 4 kommentarer

Helfränt, fått tag på Gran Zirup! En sirap som smakar skog! Ja de smakar gran! Jättegod ni borde prova den! Förhoppningsvis får Eva någon som säljer den åt henne i Umeå. Jag har tipsat om hennes produkt till bla DUÅ. Gjorde Skogens Gröna Sköna – Granacotta. Fantastiska smaker, tänk att kokt grädde, lite socker, vaniljpulver och Zirup kan göra!  En vanlig pannacotta, men du dels bottnar glaset med Gran zirup samt smeten med Gran zirup! Oh yes! En fullträff  är född! Vilken kul produkt. Här ska laboreras med Gran Zirup framöver kan jag säga!

 

3 dl Vispgrädde,
1 Vaniljstång,
2 Gelatinblad
50 ml Gran Zirup, jag snålade lite tyvärr
4 msk Socker

Lägg gelatin bladet i kallt vatten, ca 10 minuter!
Häll grädden i kastrull.Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg allt i grädden.
Koka försiktigt upp grädden, ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen .
Lägg en tesked granzirup i varje form/ glas ca 4 stycken. Rör ner det uppblötta gelatinbladet i grädden.
Häll resterande granzirup i grädden. Portionera upp och ställ kallt i cirka 4 timmar.

Njut av en kul efterätt! Nej de är inte en pannacotta, de är en granacotta! Hi hi hi!

 

4 kommentarer

  1. Pingback: Gran Zirup – Norrland i käften! | Doft och smak

  2. Snyggast och säkert godast hittills på Doft och Smak i mitt tycke. Skicka en portion är du snäll 🙂

  3. Riktigt fint upplägg och dukning. Låter ju minsta sagt spännande 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.