Doft och smak

Pappas Cayennepeppar gryta

| 1 kommentar

En kryddstark & god gryta som pappa då & då gör. Jag har alltid gillat den och nu vill jag att ni ska testa den! Gott, mättande och enkelt!

Du behöver:

1kg grytbitar av nötkött
3 msk margarin
2 dl skivade färska morötter
1 burk med champinjoner, gärna hela och ta en stor burk!
1,5 dl hackad lök
1 buljongtärning upplöst i 3 dl vatten
1,5 – 2 tsk salt
1/2 – 1 krm cayennepeppar

Så här går ni tillväga:

Bryn köttet i en stekpanna och lägg efter hand över de i en gryta. Bryn sedan löken, morötterna och svampen var för sig i omgångar, och lägg det brynta över innehållet i grytan. Vispa ur pannan med buljongen och häll skyn över innehållet i grytan. Krydda och låt småputtra under lock tills köttet känns mört. Receptet säger 30 minuter men räkna med kanske en timma!
Servera med ris eller kokt potatis. Jag tycker nog potatis funkar bättre men de är en smaksak! Idag har jag gjort detta recept i min nya Croc-Pot gryta. Körde på värmeläge 1 och den fick sedan mysa på de läget i 4,5 timmar! Resultatet blev toppenbra! Redde grytan med en toppredning för jag ville få ihop såsen lite. Gott till, lite gele.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.