Doft och smak

Stugmos och Ello syrliga isterband

| 1 kommentar

Ello syrliga isterband har jag ätit förr! Sjukt goda tycker jag! De blev vinnare i I Chark-SM som hölls i Göteborg 28/10 De blev tävlingens stora vinnare. Förutom att bli Svenska Mästare i klassen Isterband med deras Lammhults – Syrliga Isterband fick de totalt 6 guldmedaljer och en silvermedalj

Redan när man öppnar påsen så luktar det syrligt gott och det börja vattnas i min mun. Pricka skinnen på korven och stek dem sakta tills de fått fin färg. Servera dem med persiljestuvad potatis eller gör som jag fick lov att göra idag, ett gott mos. Ja jag kokade sönder mina mandelpotatisar. Mandeln kan va lite tricky att koka rätt. Men pärmos funkar bra till isterbanden de med. Väljer att kalla de här för stugmos. Gott till moset och korven hade såklart inlagd gurka varit, men som sagt idag blev de spartansk matlagning!

Använde mig idag av en kryddmix från Tina Nordström, som kallas Jättegott såklart, hennes signum. Har köpt på mig några olika kryddpåsar från henne och nu tyckte jag de va dags att pröva en av dem.

Potatismoskrydda – Örter & Vitlök, den är framställd på 100% rena örter! Innehåller bla persilja, dragon, vitlök, purjolök, schalottenlök och havssalt. En räddare när man tex lagar mat under lite spartanska omständigheter, tex när man är på stugan. Där man kanske inte har alla kryddor man önskat. Då är de trevligt att kunna ta en genväg! I vår lilla stuga tex som inte är fullt köksutrustad…än! Nej stugan är såpass liten så man måste hålla de lite spartanskt där och inte överbelamra!

Kryddpåsen räcker till 4 portioner gott mos. Korven är syrligt god och moset smakade bara bra. Tina har flertalet kryddmixer bla potatismos – dill & kummin, chili con carne mix, krydda för rostad tomatsoppa och lax Stroganoff och oxgryta ancho chili bara för att nämna några av dem.  Kryddkuverten kostar ca 15 kronor styck.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.