Doft och smak

Peppes & Wolfman Jack

| Inga kommentarer

Har i flera månader sagt till mig själv att en gång i månaden ska jag unna mig ett krog/resturangbesök och de finns rätt många ställen att besöka och testa i Umeå ändå! Så här kommer en försenad recension! Legat inne på lungkliniken! Tog mopeden och körde in till stan på Fredagskvällen den 3/8. En kompis lirar trummor i bandet Wolfman Jack så jag tänkte jag åker in och ser dem spela live på Peppes och när jag lix är där så äter jag en matbit före spelningen. Möttes i dörrn av en trevlig servetris och jag frågade henne om de fanns några lediga bord? Dum som jag va, hade jag inte bokat bord. Men tur för mig fanns de ett ledigt bord. Ett bord för två personer som jag fick. Skönt!

Peppes ligger på Kungsgatan 47 i Umeå och innan Peppes huserade pizzerian Maxim där. Peppes är ljusår bättre, ja de går inte att jämföra. Nu i sommar så har de livemusik varje helg och det är gratis inträde! Sånt gillar man. Vet inte hur många gäster Peppes tar, men bra många. De har även lunchöppet på dagarna med en bra varierad lunchmeny. På kvällen är de kvällens special till faciala priset av en hundring som gäller eller så väljer man från ala cart menyn som innefattar 12-13 rätter. Å de har både lamm och älg på menyn och fisk och sallad om man drar åt det vegetariska hållet. Jag va dum, jag valde Peppes planka, alltså absolut inge fel på den, kolla in såskannan man får på plankan! Ingen brist på bearnaisås här inte! Sånt gillar då jag! Å den är hemgjord. Ägaren va ut och berättade för ett sällskap om bearnaisen för de va så impade av såsen. Å visst va den god! Köttbiten va stekt som jag ville och den var bra kryddad. Kanske lite mos på plankan men jag va nöjd, å servicen va toppen!

Peppes planka, åter igen en dålig mobilkamerabild. Flåt!

Men jag skulle ha valt Rödingsfilén med potatis sufflé med WB-ost, ört & dill majonäs, paprika och sallad. Fick smaka en bit av en bordsgranne (ja jag känner henne, trummisens flickvän) Mycket mycket god, den kommer jag välja när jag går dit nästa gång. Trummis Uffe och hans far käka lamm entrecote och hans mor valde pepparstek. Alla va jättenöjda med maten, man hörde även grannborden lovorda maten! Bra priser på käket tycker jag oxå att de va!  239 kronor för plankan!

Nu är de här ju en matblogg, men måste bara puscha lite för Wolfman Jack samt att jag fick besök av en artig engelsman vid mitt bord. Billy Bremner. Det visade sig att han skulle spela med bandet under kvällen! Han har bla spelat i Rock Pile med Johnny Cash, Paul Mc Cartney mfl! Åh vilken kväll de blev! Bra tryck i Peppes lokaler må jag säga! Riktig blues, grymt tight band. Vi fick tillochmed besök av gitarristen tillika sångaren på vårt bord…å för att ni inte ska bli förfärade, så ja! Vi hade ätit klart!

En kanon kväll med bra mat och bra musik och en ägare som skaka hand med en när man gick hem på natten! Sånt är trevligt, sånt gör att man gärna kommer tillbaks å då med mor och far. Ska bjuda dem på middag…dock inte en musikafton!

Kontakt:
090-12 23 06

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.