Doft och smak

Ingelsta kalkonskinka

| Inga kommentarer

I år va alla skinkor bauta stora ju! Ville ha en lite mindre skinka, en  som jag äter upp! Men hittade inga alls, kikade runt och hittade sous-vide kokt kalkonskinka från Ingelsta Kalkon . Så jag slog till! För er som inte vet va sous-vide är. Sous-vide kommer från Franskan och betyder ”i vacum”  Man tillagar maten i lufttät plastpåse (vaccad) för att bevara råvarans naturliga arom, saftighet och vikt. Tillagas sedan i tempererat vattenbad runt 60 grader.

Sous-vide metoden togs fram av Georges Pralus under 1970-talet för restaurangen Troisgros i Roanne, Frankrike. Sous-vide har verkligen exploderat på slutet och nu kan man köpa en egen sous-vide mackapär i ett kit för ca 4000 spänn! Lite sugen blir man ju!

Det enda man behövde göra med denna ”skinka” var att griljera den! Thats was it! Griljerade den häromkvällen och provsmakade, jisses de här va gott, bra och saftigt! Lagomt stor och jag kan lätt tänka mig att köpa kalkonskinkan igen! Min skinka kostade runt 100 kronor.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.