Doft och smak

Nu kokar jag:s Små ugnsomeletter med räkstuvning

| 4 kommentarer

En Twittervän och Fcebookvän till mig driver en matblogg som heter Nu kokar jag och där va jag och kika på recept igår. Så idag till lunch slog jag till och gjorde Christers små ugnsomletter. Väldigt trevliga att servera en liten 1 dl ugnsomelett portion. Å va enkelt de är att göra ugnsomelett. Lägger sig som bomull i magen och man blir så bra mätt. Kul att presentera ”jul”mat på ett lite annorlunda sätt!

Här kommer Christers recept rakt av! Bilderna är dock på mina små ugnsomeletter!

För 4 personer

Ugnsomeletterna

3 st ägg
2 dl grädde eller mjölk
salt och vitpeppar efter smak
Värm ugnen till 150 grader varmluft.
Vispa ihop ägg, grädde, vitpeppar och salt. Häll smeten i fyra portionsformar av silikon som rymmer 1 dl. Baka omeletterna i cirka 20 minuter.

Räkstuvning

2 hg räkor med skal
1 st schalottenlök
2 msk vitt vin
1 tsk tomatpuré
2 dl grädde
smör
1 knippe dill

Skala räkorna och spara skalen. Finhacka schalottenlöken och fräs i smör med räkskal, vin och tomatpuré. Häll på grädden och koka ihop stuvningen med en klick smör till lagom konsistens. Sila stuvningen. Vänd ner räkorna och hackad dill.
*Personligen kommer jag reda av såsen, för min blev för tunn, men de är ju en smaksak!

 

Inspiration till dessa trevliga omeletter säger Christer sig hämtat från lucka nummer 15 hos Karlbergs kök.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.