Doft och smak

Soppa från Coops tidning mer smak

| Inga kommentarer

Ja vilken soppa! Tur jag skalade mycket räkor och att farsan skjutsade mig på affärn så jag kunde köpa hem bröd. De här kan man servera som förätt INTE middag!  Påminner mig om buljong, inte soppa. De här va en soppa som helt enkelt var för tunn för min smak.  En soppa som ska ätas som huvudrätt ska för mig ska innehålla lite fler ingredienser. Den hade inte mått dåligt av tunnt strimlad morot som fått koka med på slutet och kanske en torskbit skulle gjort räkorna sällskap!

Här kommer iallafall receptet ur senaste numret av mer smak nummer 1 2013

Räksoppa med blodapelsin och fänkål

4 portioner

500 gram räkor med skal
2 finhackade schalottenlökar
0,5 finhackad fänkål
1 liten finhackad morot
1 msk smör och 1 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk fänkålsfrön
1 msk tomatpure
2,5 dl vispgrädde
0,25 tsk kajennpeppar
1 dl färskpressad blodapelsinsaft
0,25 tsk salt

Så här gör du:

Skala räkorna och spar skalen! Stek räkskalen med lök, fänkålm och morot tills de fått lite färg. Rör om då och då. Tillsätt fänkålsfrön, timjan och tomatpuren och stek ytterligare någon minut. Häll på vatten och låt det sjuda under lock i en kvart.

 

Sila soppan och pressa all saft ur kokresterna i silen (ska man verkligen göra de!?, jag ställer mig skeptisk till de) Tillsätt grädden, kajennpeppar, blodapelsinsaften och smaka av med salt. Låt sjuda utan lock i 5 minuter. Lägg räkorna direkt i soppskålar och häll soppan över.

God smak på soppan, inge fel så! Men bjussa inte på den som huvudmåltid, då blir ni ruskigt besvikna. De blev jag! Funderar allvarligt på en rajd i kylskåpet. Jo de blir de. Steker en biff och kastar in lite potatis i ugnen. Så får de bli. Annars kommer jag vakna inatt å va vrålhungrig!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.