Doft och smak

Marias müsli

| 2 kommentarer

Jag gillar Start, ni vet den där köpes müslin man kan köpa eller mammas hemgjorda granola. Men de flesta köpes müslin som finns i handeln är ju fullproppade med socker och de utan är rätt dyra! Så jag hade tur och fick receptet av Maria på hennes müsli. Den är helt sockerfri, förutom de torkade bären som tillsätts!

Musli

Du behöver:

6 dl råggryn
6 dl dinkel gryn
6 dl havregryn
sprid ut plåt!

Blanda 5 msk rapsolja m 5 msk vatten å häll över grynen

2 msk kanel
2 msk kardemumma

In i ugnen i ca 20 min 175 grader. Jag rörde om i blandningen efter 10 minuter.

Ta ut muslin från ugnen och låt den svalna innan du tillsätter

2 dl solroskärnor

2dl hela linfrön.

Å någon dl blandade torkade bär. Jag valde att stoppa i gojibär och även pumpafrön! Blanda ihop allt när det svalnat! Förvara i burk med lock.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.