Doft och smak

5 snabba med Petter Thylin

| Inga kommentarer


Petter Thylin kock och ägare på Tapas Bar Deli, Umeå. Ölfantast och han som satte burger Monday på kartan. De serverar udda hamburgare varje Måndag och bara på Måndag och oftast finns det endast 50 talet av dem att köpa och många stammisar kommer in på Måndagarna för att avnjuta kul och goda burgare. Mitt bästa burger Monday minne blir donutsburgarn, den har ingen burgare hittintills än klått! Men så har jag ju en sweet tooth. Annars serveras de Spansk tapas. 



Kock Petter Thylin i full färd att lägga upp små tapas på gästspel under Smakfestivalen i Umeå 2018

1 Hur började din matresa?

Minns inte riktigt, men första jobbet var på Mammas Kök på Hedensbyn i Skellefteå, tror jag var 15 år.

2 Vart har du jobbat tidigare?

Hemavans Högfjällshotell
Hemavans Värdshus
Gasthaus & Weingut Zilliken Obermosel, Tyskland
Hotell Forsen Vindeln
Ulvö Hotell
Ett ställe på norrlandsgatan i sthlm jag inte minns namnet på.
Vaxholms Kastell
Vaxholms Seglarhotel
Brasseri Skytten
Gretas
Aquavit NY

3 Bästa matminne?

Oklart.

4 Bästa streetfood minne?

Måste varit när vi cyklade i Valais i Schweiz och stannade till vid en ladugård där köket var inrymt mitt inne bland korna (de va iofs ute på bete på sluttningen utanför) och det serverades en djuptallrik smält ost och vitt vin, toast och en syltlök. Episkt!

5 Finns det något du inte äter?

Jag äter allt. Allt är inte gott, Man får hoppas att det är roligt.

Nämn 3 saker du gärna har i ett kök förutom kniv, skärbräda och kastrull.

I köket är det smidigt om det finns nån form av värmekälla och såklart kyla. Det är nästan viktigast.Pryttlar är inte så viktigt egentligen. Vilken ugn, vilken spis, vilken kyl alltså.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.