Doft och smak

Tugga på nostalgi

| 1 kommentar

Vem har inte gjort eget strövarsnus eller rövarsnus, kärt barn har många namn. Världens enklaste godis! En del recept innehåller även chokladbitar & nötter, russin. Men det receptet jag gör, är av den mer billiga varianten.




Strövarsnus

50 g Matfett
3 dl Havregryn
2 msk Strösocker
kakao
gnutta salt
Smält matfettet i en stekpanna, häll i övriga ingredienser och bryn försiktigt.
Tänk på att det bränner fort.
Låt svalna!

Ät med sked eller lägg ”snuset” när de svalnat i en plastpåse och ta med det ut på utflykt! Jag älskar att bälja iskall mjölk till när jag äter det, men de är jag de!

En kommentar

  1. Nä, inte kusin med jägarsnus. Men fint ändå! 🙂 Tack för tips!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.