Doft och smak

Berits crabfishpaj

| 5 kommentarer

Här kommer ett recept på en mycket god kall crabfishpaj som passar utmärkt som kvällsmat. För många år sedan när jag  jobbade som vårdbiträde på ett servicehus brukade en arbetskompis göra den här pajen till oss som lyx på helgen. Vi killar som jobbade köpte cider, bröd och sallad om vi hann. En mycket uppskattad paj! Tack Berit för receptet.

 

 

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk vatten

Gräddas i 200 graders värme i ca 20 minuter.

Fyllning:

crabfish (fryst) 221 gram
1 dl små gröna ärtor
2 dl creme fraiche
1 dl lätt majonnäs
3 msk finskuren purjolök
1 msk chilisås
1 krm tabasco
salt
peppar
dill
Garnera med citron och dill.

Obs!

Låt pajskalet bli kallt innan du lägger i fyllningen. Servera pajen kall med lite sallad & ett glas vitt vin eller om du jobbar, med alkoholfri cider!

5 kommentarer

  1. Den där lät ju gudomligt god! Lite träligt är dock att gubben min inte gillar crabfish, hmm… frågan är om man kan ”låta bli att tala om det” för att se… 🙂

  2. Det där såg smarrigt ut! 🙂

  3. Pingback: Berits crabfishpaj | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.