Doft och smak

Hemtrillade tryfflar

| Inga kommentarer

Handtrilla egen tryffel! Va skoj! Jo men se till att du har allt framme, som du ska använda eller ha nära till rinnande vatten. De här är nog det smetigaste jag någonsin gjort. Men kul! Resultatet blev fina hemmagjorda tryfflar!

Du behöver:

1 dl vispgrädde
50 gram smör
300 gram 70% choklad
100 gram Dajm
1 dl Kesella
2 msk konjak
kakao

Smält smöret i grädden, tag av spisen och rör i den sönderbrytna chokladen, rör tills dess den smält helt och hållet. Tillsätt kesellan och konjaken, rör om och ställ i kylen i 30 minuter.
Hacka medans Dajmen, ja den hette ju faktiskt så förut. Rör så Dajmen blandas in i smeten ordentligt. Ställ i kylen men denna gång i en timma.

Forma små kulor och rulla dem sedan i kakao. Förvara dina tryfflar i kylskåpet.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.