Doft och smak

KGM

| 3 kommentarer

En vanlig varm macka, så sa en kompis till mig när han åt den hemma hos mig när jag gjorde den för första gången! Ja man kan väl säga han har rätt, men för mig en varm macka något mindre kul. Det är en sån där som man gjorde på hemkunskapen, med en skinkskiva, skivade tomater och massor av ketchup å möjligtvis hade man även i lök å på de riven ost. That was it! Inte så kul!

Tycker den här mackan spöar alla varma mackor jag smakat! Cuban sandwich som den kallas Over there. Populär på Cuba, Latin America och speciellt poppis i Miami enl internet. Det finns massor av recept på den & alla säger att JUST deras är det rätta!  En del har majonnäs på sin, en del säger de är att häda, en del har salami på sin! Så jag kör utan både majjon & salamin! Men även jag har mixtrat med receptet, för orginalet innehåller fläskött som ofta marinerats i en sorts citrusjuice vi inte har här, som heter naranja agria, men om man blandar juice från 2 apelsiner och 1 lime och 1 citron, så ska man få fram något som liknar just den juicen/frukten. De ska jag testa till sommarn när jag gör mojo! Sen grillar man fläskköttet sakta innan man skär tunna skivor av det. Jag kör rostbiff i min!

Till min försvenskade KGM (Kubansk grillad macka) behöver du:

Kubanskt bröd, jag använde mig av baugettebröd. Nästa gång ska jag baka Cuban bread!
kokt skinka, några skivor
senap
rostbiff, några skivor
ostskivor, cheddar eller edamer eller någon annan trevlig ost
tunnt skuren saltgurka

Grädda din baugette så den får fin färg, dela den på mitten men försök att inte skära den itu, stryk senap på brödet. Lägg på ost och skinka, rostbiff, saltgurkan och gör de gärna i lager. Vik över brödhalvan, ja locket eller vad man ska kalla de.  Pressa ihop det rejält, de ska bli platt & grilla det sedan under press av en tegelsten (rustikt) i en grillpanna eller i sandwichgrill om du råka ha en sån! Brödet ska få fina grillränder.

Drick gärna en cola till, eller en juice, eller en iskall öl.  God som måltid eller som ett rejält midnatts snacks! Du blir mätt! De kan jag lova!

3 kommentarer

  1. Pingback: KGM | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.