Doft och smak

Pepparkaks parfait

| 4 kommentarer

Mamma bjöd på denna mycket goda och enkla efterätt för ett tag sen och den tänkte jag den snor jag på direkten och lägger ut på bloggen. Som sagt lättgjord, få ingredienser och jättegod! Åter ett juligt recept, å vet ni vad! De kommer fler!

Du behöver följande: 

2,5 dl grädde
3 äggulor
1 dl florsocker
2o pepparkakor

Vispa grädden hårt, ta fram en ny skål och vispa florsocker och äggulor i den.
Krossa pepparkakorna fint, blanda med äggsmeten.
Rör i den vispade grädden. Häll i form(ar), ställ i frysen i minst 5 – 6 timmar.
Ta fram före dem före servering och garnera med pepparkakskross och en bit pepparkaka som dekoration. De ser fint ut!

4 kommentarer

  1. Oj vad många snygga och intressanta inlägg jag hittade i kväll på Doft och smak. Pepparkaksparfaiten ser ju bara så lyxig och god ut. Inte illa på 4 ingredienser. Innebär denna kreativitet att du mår bättre?

  2. Va kul Christer att du fann lite nytt! Skulle matfota häromdagen ute, hade värsta planerna med nysnö och allt! Värsta bilden i skallen. Men igår slaska de ju igen här! Så de fick bli konstgjord snö och skjuta bilderna inne. Pepparkaks parfaiten hade jag klar sedan tidigare. Egentligen är jag inte piggare eller jo men de är inte bra enligt doktorn. Har dragit på mig lunginflammation. Imorgon ska jag ta de lugnt!

  3. Gjorde den igår, jätte gott var det! Enkelt också, bra för oss som är tafatta i köket:D Krya på dig Zacke!

  4. Pingback: Pepparkaks parfait | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.