Doft och smak

Lax är alltid rätt

| Inga kommentarer

Cruisade runt på internet och fann detta laxrecept. Jag har lånat de rakt av från Gourmetmorsan. Ett toppen recept, snabbt och enkelt och med kräftstjärtar i så blir de faktiskt rätt lyxigt! Det blir mycket sås, så om man vill kan ta lite mindre grädda om man är rädd för den! Jag serverade laxgratängen med sallad, bröd, ost samt god lyx potatis som heter Ratte – den har en smörig & fyllig smak. Den har ett tunnt skal och man behöver inte skala den om man inte vill! Kort koktid på ca 15 minuter. Ser lite ut som små mandelpotatisar. I orginal receptet serverade de maträtten med pressad potatis, som oxå är fint när de är maträtt med mycket sås. För pressad potatis suger ju upp såsen så fint. Babbel babbel babbel, här kommer receptet!

Sandkullens lax

För 4 personer behöver du följande:

600 gr laxfile utan skinn och ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk kräftstjärtar i lag (ca 340 gr)
1 tub mjukost skagenost eller
kräftost
5 dl mellangrädde
1 msk hummerfond
1 dl finhackad dill
0,5 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 dl riven västebottenost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C. Lägg i fisken i en ugnsfast form. Salta och peppra. Häll av kräftstjärtarna och fördela dem över fisken.
Blanda mjukost, grädde, hummerfond, dill och salt och peppar. OBS! Ta det lugnt med saltet. Smaka av! Fördela blandningen
över fisken. Strö över osten. Gratinera i ugnen i 20-25 min.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.