Doft och smak

Sriracha gele

| 4 kommentarer

Nu är jag igång igen. Denna gång exprimenterar jag hej vilt! Sriracha gele vad sägs om det? Känner mig lite som professor Kalkyl i Tintin.

Det är ju inte tänkt som mat utan som ett kul inslag på tallriken. Skall använda fler gelatinblad nästa gång jag gör gelen, för den här gången blev det lite dallrigt. Vill få den lite mer fast . Bara spåna vidare!

Koka upp Srirachan med lite vatten, medans la jag några gelatinblad i kallvatten och lät de ligga i tio minuter.  Just efter Srirachan kokat upp dra den av plattan. När de gått tio minuter, krama ur gelatinbladen lite och lägg sedan ned dem i den varma Srirachan, rör tillsdess gelatinbladen löst upp sig. Häll i lämplig form, lägg gärna en overheadfilm i botten på din form, så att du lätt kan stjälpa upp din gele när den väl kallnat. Stoppa in formen i kylen och låt den stå där tills den satt sig. Stjälp upp och skär i kuber.

4 kommentarer

  1. Pingback: Sriracha gele | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.