Doft och smak

Sriracha gele

| 4 kommentarer

Nu är jag igång igen. Denna gång exprimenterar jag hej vilt! Sriracha gele vad sägs om det? Känner mig lite som professor Kalkyl i Tintin.

Det är ju inte tänkt som mat utan som ett kul inslag på tallriken. Skall använda fler gelatinblad nästa gång jag gör gelen, för den här gången blev det lite dallrigt. Vill få den lite mer fast . Bara spåna vidare!

Koka upp Srirachan med lite vatten, medans la jag några gelatinblad i kallvatten och lät de ligga i tio minuter.  Just efter Srirachan kokat upp dra den av plattan. När de gått tio minuter, krama ur gelatinbladen lite och lägg sedan ned dem i den varma Srirachan, rör tillsdess gelatinbladen löst upp sig. Häll i lämplig form, lägg gärna en overheadfilm i botten på din form, så att du lätt kan stjälpa upp din gele när den väl kallnat. Stoppa in formen i kylen och låt den stå där tills den satt sig. Stjälp upp och skär i kuber.

4 kommentarer

 1. Ser helt lysande ut, maste provas!

  // Mike

  P.S
  Jag tror att jag skapade ett monster nar jag rekommenderade mina Sriracha-onions till dig 😉

 2. Hej Mike!

  Helt klart har du skapat ett Sriracha monster! Jag bjuder mor och far på hemmaburgare ikväll och gissa om löken är me på ett hörn samt att jag koppar burgarna för att få osten att smälta bättre…precis som du tipsade så bra om. Skvallra inte men jag funderar på att koka Sriracha Fudge! Vad tror du om de!? Eller glassås med en smak av Sriracha ;-P

 3. Pingback: Sriracha gele | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.