Doft och smak

Harsadel

| 5 kommentarer

Frågade en arbetskompis pappa som jagar, om han kunde avvara en lille skutt nästa gång han panga en! På kvällen fick jag sms av hans dotter. Jag hade en kasse med harkött att hämta upp. Jag fick en ICA pappkasse med olika hardetaljer! Å inget fick man betala för haren heller! Tack till Annelies pappa! Så i sommar har du en grillbjudning här hemma hos mig inneståendes!

Hur jag gjorde: 

Harköttet

Valde harsadel, tog fram 2 sadlar och tinade dem varsamt över natten i kylskåpet. Sedan de tinat, la jag dem i lite mjölk i några timmar. De kanske man inte behöver göra, men jag läste om de någonstans. Bräserade sadlarna, så de fick lite färg, kryddade dem bara med salt & svartpeppar och timjan. Å sen fick de gå i ugn på 150 grader i 10 minuter, virade sedan in dem i bakplåtspapper, lät dem vila i ca 10 minuter, trancherade upp dem…de blev fin fint kött!

Sås

Ett litet harskrov som jag stekte på, la i några äppleklyftor, buljongpulver samt vatten, slantad gul lök, colorit/sojakulör (bara för färgens skull) morot och lite calvados, ja bara en skvätt, kanske 2 cl…sedan så fick de reducera ner rejält. Pytsade i grädde och toppredde såsen och smakade av den med salt och svartpeppar. Len & fin smak på såsen, en äkta gräddsås!

Hasselbackare & konserverade päron med rödvinbärsgele fick garnera tallriken. Päron med gele, är de 70 tal?

Jag blev väldigt nöjd med hur haren blev. Första gången jag tillreder hare. Nästa gång ska jag göra en gryta eller så ugnsrostar jag lille skutt.

5 kommentarer

  1. Klart du ska vara nöjd med den haren, ser ju magiskt god ut. Snygga bilder som vanligt 🙂

  2. Tack Christer. Inte haft en bra bild helg i helgen. Men nu kommer våren & sommarn, då blir det lite miljöbilder utomhus. Börjar bli less på att plåta inomhus. Köpt lite dukar som ska fållas och sys till. Meny Orange kommer snart! De ska bli kul!

  3. Ser sjukt gott ut. Köttet ser perfekt tillrett ut.

  4. Pingback: Harsadel | Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.