Doft och smak

Ningtsus Sichuanolja

| Inga kommentarer

Sichuan är en provins i Kina, känd för sina starka maträtter. De använder ofta Sichuanpeppar i sina maträtter. Hittade och beställde en liten burk med Sichuanolja. Saxat från deras hemsida ”Ningtsus sichuanolja är en svensk produkt från MK food. Upphovskvinna är Kinesiska Ningtsu, som gifte sig med en svensk man och kom till Sverige i slutet på 1940-talet. Hemgjord sichuanolja (olja, chili och sichuanpeppar) fanns alltid på den svensk-kinesiska familjens matbord. Efter ett års experimenterande har son och sonson nu börjat tillverka och sälja oljan”

En kompis fick lite olja av mig att testa och han tyckte inte den va så stark! Men han hade glömt att skaka om sin lilla burk. Jag kom ihåg de när jag använde mig av den, jag tog väl kanske 2 tsk och upplevde den som ganska stark! Stark men god! Inte så där vansinnigt äckelstark, bara god!

 

A nice little jar that packs a punch! Kommer att användas flitigt när jag ska ge mig på och försöka göra Kinesisk mat här hemma. Du hittar återförsäljare av oljan via deras hemsida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.