Doft och smak

Ekologisk böngryta med Fetaost

| 2 kommentarer

Vegetarisk Måndag är de många som surrar om! Jag kör de idag och vet ni vad! De funka lika bra på Söndag som Måndag! Receptet kommer från Garant, de va en kvinna som stog på Willys och demade produkter från Garant. Så jag köpte allt som behövdes till denna rätt från hennes bord. En billig middag som mättar många! Här kommer receptet!

 
Du behöver följande:

2 paprikor, strimlade
2 rödlökar, hackade
1 stycken röd chilipeppar, finstrimlad
1 burk med krossade tomater
1 förpackning kidneybönor
180 gr fetaost
2 msk olivolja
salt och peppar
färsk basilika

Hacka löken samt strimla paprikan, dela chilipepparn och ta bort kärnor och skiljeväggar, strimla chilin. Hetta upp oljan i en panna och fräs lök, paprika, chili. Häll på bönor och tomatkross, späd med vatten. Salta & peppra och låt småkoka under lock i tio minuter. Smula över fetaost och strö över lite hackad färsk basilika. Servera med spagetti eller koka spagg i förväg och rör in i pastasåsen. Servera gärna med gott bröd.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.