Doft och smak

Europeisk matmarknad i Umeå

| Inga kommentarer

 

På gågatan i Umeå så kan du nu mellan 4 September fram tills den 8:e passa på och handla lite från olika länder från Europa, De säljer varor, charkprodukter och mat att ta med tex Paella eller Jambalaya, luktade vansinnigt gott från deras stånd, 60 kronor för en rätt stor aluminumform, de är rätt kurs tycker jag. Eller så köper du Franska crepes med Nutella fyllning i.

 

Själv så fastnade jag för torkade ölkorvar och salami hos Holländarn. Köp 7 korvar för 150 kronor! Men jag fick något special prize! 7 korvar för 100 kronor! Köpte även korv förra året och de va goa då och de är de säkert nu med. Fanns även någon Spanjor som sålde skinka!

 

Rätt mycket folk som flanerade & kika och en del som shoppade lite och en del som bara smakade på godsakerna. Rätt mycket getingar i farten, speciellt i stånden där de sålde fudge och kakor! Inte så nice! Jag  tror att killen med korv, ja jag kallar han Holländarn & ostsnubbarna hade mest folk hos sig. Sen fanns de nasare som sålde tvålar och handdukar från Frankrike. Saknade dock mina favorit Engelsmän. De var här för 3 år sedan. De sålde chutney som var fantastisk! Kom tillbaks!
Kul att något händer på matfronten i Umeå!

Nästa helg besöker jag Bondens marknad, de brukar va trevligt!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.