Doft och smak

Asiatiskt, well my stylee

| 2 kommentarer

Brukar inte hitta på egna recept. Men idag gjorde jag det! De är ju ett äkta DDR väder utomhus, grått & dimmigt. Då tyckte jag att en värmande soppa med Asiatiska toner skulle passa bra o ja självklart med hetta i! Vet inte om jag varken hamnade i Kina eller Thailand med denna soppa? Men den blev helt okej för att vara ett eget ihopkok!

Så vad behöver vi för en 2 portioners soppa? 

Salladslök som du snittar fint på snedden
Chilifrukt, så mycket du törs. Använde Piri Piri idag som jag skar på snedden
Citrongräs, bankade en liten bit
Bladspenat, ganska mycket!
glasnudlar efter tycke
1 kycklingfile som du först stekt på, skuren den med i strimlor
1 Kycklingbuljongtärning
liten dash av fisksås
1 Shitake svamp, blötlagd och sedan skivad
några champinjoner ur en liten burk
Limeskiva att pressa över soppan
Sriracha i en serveringssked, att doppa kycklingen i. Men bara ifall du vill ha soppan ännu hetare!

Så här gjorde jag:


Blötlägg den torkade Shitake svampen i ljummet vatten. Stekte på min kyckling i en het panna, 4 minuter på varje sida, gned in den med salt och peppar och lite olja, sen frästa jag på den. Sen kokade jag upp vattnet och la i min fuskbuljongtärning. La ned citrongräskrosset, champinjonerna, stänkte på fisksåsen och lät de sjuda. Tog väl kanske lite väl mycket glasnudlar, ta mindre än ett halv paket! Koka upp vatten i en annan kastrull & låt koka upp. Lägg ned dina nudlar och lägg på lock. Dra av kastrullen från hettan. Efter 3 minuter, skölj dina risnudlar i kallt vatten och låt rinna av.

Tillsätt din nu skivade kyckling till soppan, låt även chilin gå med, spar några snedskurna chilifrukter till garnering. Rör ned nudlarna och bladspenaten. Rör runt så allt blandas och lägg upp i lämplig skål. Servera med en bit lime och ev mer fisksås.

 

Nu ladies and gentlemens bränner det på mina läppar, men värmer gott. Men jag behöver mer tid i Asiatiska köket.  De är då ett som är sant!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.