Doft och smak

Pilgrimsmussla, timjan panchetta & rök!

| 4 kommentarer

Okej! Mitt första riktiga försök med rök på bild, eller andra om man ska va nogräknad. Förra gången blåste grannen cigarettrök på en whiskyflaska. Men ikväll använde jag mig av min rökpistol från PolyScience, finns att köpa hos Söderns Gourmet eller på DUÅ, om du bor i Umeå. De gick väl sådär. Missberäknade diametern på min hemgjorda kupa, ett vinglas som tappade foten i helgen fick tjäna som kupa. Tänkte de skulle funka bra. Nu är jag ju petig, men jag gjorde min pure lite för vid och glaset nuddade moset runt om! Inte okej, men med allt på gång så får ni ha överinseende med de denna gång.

Okej ikväll körde jag bara på eget. Ni får inget recept denna gång. Svängde först ihop en pure på vanlig potatis och kryddade det med gräslök.

Smörstekte en bit bondbröd, skalade några räkor som pynt. Efter de så lindade jag lite pancetta runt mina pilgrimsmusslor och lät de dansa en 35-45 sekunder på varje sida, drog dem från värmen och lät de få lite timjan på sig och en liten gnutta salt.

That was it!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.