Doft och smak

Murat pepparkakshus anno 2012

| 6 kommentarer

Min morfar, Anton var murare, kanske därför jag valde att sätta ihop mitt egenkomponerade funkis pepparkakshus med glasyr. Hade läst på nätet att nästan alla brukar bränna sig när de ska limma sina hus med hett socker. Inget jag ville göra. Sen ska de tilläggas att de är krångligt att bygga pepparkakshus själv och va som jag. Ha bråttomt! Vill ha de klart på 5 minuter helst. Å de funkar ju aldrig så! Att man aldrig lär sig!

Bakade ut min köpta deg, använde mig av en egenskapad mall, skar och hade mig och degen sprack och jävlades om vartannat. Pyssel är inte min grej har jag kommit fram till. Nästa år om jag gör ett nytt pepparkakshus! Då går jag bananas och limmar det med en vanlig hederlig limpistol. Å visst då kan man inte smascha huset och käka de sen. Men de hade jag inte ens tänkt göra med mitt. Äter ni upp era hus?

Glasyr:

äggvita
florsocker
några droppar ättika

Vispa i ca 10 minuter och fyll på med florsocker då å då tillsdess du har ditt ”murbruk” Skrid till verket och börja mura på en gång, sockerkristyren vill torka rätt snabbt. Får du över och ska pynta ditt hus med godis så kan du försvara sockermurbruktet under plastfilm i en skål.

Så här blev mitt funkis inspirerade pepparkakshus anno 2012. Otroligt ful bild, vi får se om jag plåtar nytt någondag och ersätter med bättre bild. Fönsterrutorna är gjorda av gelatinblad och de tipset fick jag av Lotta Norberg. Huset blev rejält stadigt när de hela hade satt sig eller brunnit som man säger om cement. Jag använder en el-slinga som ljuskälla inuti. Snyggt njae! Men lite kul!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.