Doft och smak

Årets julsenap, senapstest 2012

| Inga kommentarer

Jag diggar senap och väljer att även i år testa lite grovkornig senap! Burkar som testas kommer ifrån Kronans Droghandel, Apotek Hjärtat samt från Apoteket.

 

Vi börjar med årets specialare som kommer från Apoteket. I år kommer senapen från Apotek Björnen i Hammerdal. Kul att de kommer en årgångssenap varje år från ett apotek där just recepetet till årets senap togs fram. Läst på flera bloggar att denna senap är om tyckt! Jag såååågar den. Inte alls god! Jag rent av varnar för den. Grovkornig och lite tjock och jag tycker den är för ättiksstark!

Kronans Droghandels senap är en grovkorning senap och smakar som en senap ska göra tycker jag. Senapen är gjord på senapsfrön från Östgötskaslätten. Men den behöver mer sötma för att vinna över mig.

Apotek Hjärtat kör på samma recept som förra året, Doft & Smaks testvinnare 2011. En god och söt senap. Lagomt stark och passar perfekt till julmaten!

Alla senapsorterna är naturliga och innehåller inga konstigheter. Årets fuling kommer från Apoteket som iår säljer sin specialare på enbart lerkrus, vilket gör de dyrare för oss konsumenter. De va dåligt tycker jag! Å behöver man egentligen en jätteburk?

Vinnare iår blir Apotek Hjärtats senap. Men två andra i smakpanelen gillade Kronans Droghandels senap mer. Jag gillar min senap söt, så gillar du söt senap slå till på Hjärtats senap och gillar du mer en traditionell senap så tycker jag du kör på Kronans. Undvik Apotekets iår! Tidigare år har den varit god tycker jag, speciellt första burken som kom ut. Vilket apotek som stod för receptet då vet jag inte.

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.