Doft och smak

Frebacos mathavre, vilken höjdare!

| 9 kommentarer

Idag käkade jag något helt annat än vad jag brukar käka. Kan väl säga att jag är en potatismänska, jo även soffpotatis. Visst har jag ätit mathavre förut, men aldrig något som jag själv frivilligt köpt hem! Dags att tänka om.

Frebaco mathavre

Är väldigt ovan att använda dessa för mig nya produkter, så jag körde på Frebacos recept och hörru ni! Det blev riktigt gott! Å mitt blodsocker gillade mathavren! Ett av de bättre värdena på länge! Jippie!

Här kommer receptet som kort å gott heter mathavre med krispiga grönsaker & bacon. Fanns på kartongens baksida.

Mathavre med krispiga grönsaker och bacon

2,7 dl mathavre
1 stor gul lök
ca 10 sockerärtor, jag tog sugarsnaps
ca 10 soltorkade tomater i olja
2 broccolibuketter
1 paktet bacon
Ost, jag hyvlad över smakrik wästerbottensost
i receptet stod de Cashewnötter, jag tog jordnötter

Mathavresallad

Skölj mathavren, koka upp vatten och tillsätt mathavren & lite salt, låt småkoka 12 minuter under lock. Hacka sockerärtorna och de soltorkade tomaterna grovt. Dela broccolin i fina buketter och koka dem några minuter. Jag koka dem 4 minuter, gillar inte när broccolin inte är kokt. Stek baconet så de blir knaprigt. Hacka löken och bryn på den. Blanda den avrunna mathavren med de övriga ingredienserna. Strö över Cashewnötter eller jordnötterna och grovt hackad bladpersilja och riv lite ost och toppa sist med den. Gott till mathavresalladen va en klick Turkiskt yoghurt.

En sjysst tallrik

En maträtt som jag kommer göra igen! Mathavren tycker jag påminde mig om risotto…

9 kommentarer

  1. Pingback: Frebacos mathavre, vilken höjdare!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.