Doft och smak

Pluras rödvin – Svarta tuppen

| Inga kommentarer

Alla hyggligt stora kändisar släpper sitt eget vin verkar det som. Men de är inte alla som ritar sin egen etikett! Flaskan ser sjysst lantlig ut med sin svarta tupp etikett. En del vinsläpp är säkert floppar och andra hyggliga ja/bra viner. Än har jag inte hittat något bottennapp av de jag testat! Betat av några stycken nu! Pröjsar man en hundring för en flaska vin kan då räkna med att de är ett gott vin? Jag hoppas det! Pluras har redan sedan tidigare släppt en akvavit som heter Pluras Husman – Akvavit men den har jag inte testat! Finns som beställningsvara med artikelnummer 86167 Nu vidare till vinet från Plura.

Pluras Svarta tuppSå här skriver PhilipssonSöderberg om Pluras vin:


Vinet från Plura är en rioja på 100% tempranillo, som fått sin balans genom att lagras 12 månder på ekfat. En sk Crianza. Vacker röd färg, doft mot blandade skogsbär och plommon med en liten rökighet från sitt år på amerikansk ek. Bra stadig smak med frisk frukt och liten god strävhet i slutet. Vinner på en timme i karaff.

Vad Doft och Smak tycker:

Jag tycker vinet smakade bra, vi drack de till en lite kraftigare maträtt…tänk nötkött och pommes och sås! Men att dricka de rakt upp o ned som pratvin, de är nog inte min grej, för då tycker jag de va lite för strävt för min smak, men som sagt med mat, riktigt gott.

Kommer jag köpa vinet igen?

Ja då, tycker de är lite kul med kändisviner och kostar de bara runt hundringen så är det okej i min plånbok!  Nästa gång då tänker jag ha lite goda charketurier till vinet och lite goda ostar samt kex eller bröd…där tror jag vinet kommer till sin absoluta rätt,  till små trevliga Spanska tapasrätter! Vinet beställer du via systembolaget och det har beställningsnummer 70870  Vinet är ett komplement till Systembolagets övriga sortiment. Kostar 101 kronor/flaskan. De går bra att bara beställa 1 flaska, de tycker jag va sympatiskt!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.