Doft och smak

Herbaria Grön kakadu

| 3 kommentarer

Ny krydda för mig ifrån ekologiska Herbaria. Grön kakadu, en asiatisk wokkrydda.

Grön Kakadu

Herbaria/Allt gott skriver att de är en kryddblandning för asiatiska rätter. Passar tex fint med nudlar och grönsaker. Styrka: medelstark.

Själva kryddan innehåller grymt mycket ingredienser jag aldrig hört talats om förut. Vad sägs om: Ananasflingor, Gomasio sesam, rostad lök, gurkmeja, passionsfruktflingor, ingefära, citrongräs, rostad vitlök, shiitakesvamp, curryblad, långpeppar, kardemumma, paradiskorn, galangarot. Ja okej, ska erkänna för en matnörd så har jag hört talats om de flesta, förutom Gomasio och paradisrot, de va nya ingredienser för mig. Kul att långpeppar ingår, en pepparsort som jag gillar!
Jag har länge tänkt testa att göra en ”grön” kokosmjölksgryta med grön kakadu som baskrydda. Tomater, broccolibuketter, paprika, Tzaykött och bambuskott, koriander, chili och favorit wokgrönsaken pakshoi.  Egen strimlade grönsaker är sååå mycket trevligare än de trista påsarna man köper! Men inte en kväll man äter själv!

Wokade lite grönsaker, denna gång ifrån en köpemix (fick pilla bort alla äckliga minimajs) lät lax och räkor dansa runt och drog i äggnudlar! Klart att käka! Skulle ha haft hackat egna wokgrönsaker ändå för att få in mer färg i maträtten, nu blev den rätt grön till färgen. Kryddan va helt okej, men kändes inte så stark, ska dra i mer av den då jag gör min gryta som jag beskrev ovan och då ska jag även fotografera snyggare! Kryddan köpte jag på DUÅ uppe i Umeå.

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.