Doft och smak

Anka med Nord afrikanska smaker

| Inga kommentarer

I recepet jag hitta så hette receptet Anka med Nordafrikanska smaker även om senare kommer rubba in ditt ankbröst med salt & svartpeppar och Kinesisk 5 spice krydda!

Tag fram ditt ankbröst i god tid och klappa in salt och svartpeppar på båda sidorna, strö över Kinesisk 5 spice krydda och låt köttet vila. Stek sedan ankbröstet i en panna, du behöver inget fett, då ankans skinn kommer släppa ifrån sig rejält med fett vid stekning.

Stek på båda sidorna. Ja så du får fin färg. Baka sedan bröstet färdigt i ugn på 125 grader i 8 – 10 minuter tilldess ankbröstet kommit upp till 58 grader. Tag ut och låt det stekta ankbröstet vila inslaget i folie i 10 minuter.

Mathavresallad serverade jag till men i receptet körde de med couscous, hade ingen couscous hemma och jag gillar mathavre! Så då fick de bli mathavre!

Koka din mathavre i lättsaltat vatten, lite tomatjuice samt en skvätt rödvinsvinäger, svartpeppar och koriander, de går fort ca 8 minuter. Tajma med köttet! Hacka och rör ev i små tomatbitar och lite hackad bladpersilja.

Kall fräsch youghurtsås

2 msk majonnäs
1 dl youghurt
salt
svartpeppar
rivet skal från 1/2 citron och juice från 1/2 citron

Rör ihop och ställt kallt fram till servering.

Tranchera ankan och lägg upp med mathavre-salladen och rikligt med sås! En rätt sjysst rätt blev det! Faktiskt även om jag inte kunde följa grundreceptet eftersom jag saknade en hel del grejer hemma! Jo det är sant! Goda smaker även om mathavren blir lite tung, de kanske hade blivit bättre med fluffig couscous? Hursom mättade och maträtten känns nyttig å slank.

Kryddigt saftigt ankbröst med mathavresallad och citronyoghurt = riktigt fräscht!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.