Doft och smak

Julgodis tävling med Arla Köket 2014

| Inga kommentarer

Inbjuden som utvald bloggare i Arlas julgodistävling i år. Kul att bli uppmärksammad! Så himla kul att fler och fler ser min blogg och mina blogginlägg, om de jag brinner för just käk och livets  goda!

1:a pris man kan vinna är att Årets kock rockar loss hemma hos dig i ditt kök! Man vinner alltså en middag för 6 personer tillagad av årets kock! Fränt!

Så här kommer mitt tävlingsbidrag på en enkel men mycket god gräddkola!

 

Gräddkola med smak av vanilj

Du behöver:

225 gram farinsocker eller rårörsocker
75 gram osaltat smör
1 dl kaffegrädde
ett par droppar vaniljessens

Gör så här:

Börja med att olja in en form som är ca 15 cm i fyrkant, bottna gärna formen med bakplåtspapper, så att du kan lyfta upp kolan lätt när den är klar.

Värm långsamt upp sockret tillsammans med grädde, 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull. Rör om med en träsked tills allt socker lösts upp och smöret smält.
Koka upp, täck med lock och låt koka 3 minuter.

Lyft av locket och koka utan omrörning! Koka kolasmeten tills den kommer upp i 121 grader (hårt kulprov) Häll upp massan i formen och låt stå tillsdess att du kan skära ut rutor.

IMGP7990

En kola som lämpar sig mycket bra att vira in i papper, fina att tex lägga på glasburk å ge bort som en liten gåva.

 
Det finns även en öppen del för er oinbjudna att lägga upp och blogga era favvo recept på godis! De gör ni via Instagram å då med bild och kort beskrivning på just ert godis, så sätt igång och gör lite julgodis nu och glöm inte att hashtagga med #arlajulgodis eller använd denna länk dvs om ni inte använder Instagram. 1:a pris i denna öppna julgodistävling är ett hembesök av Årets Konditor! Även böcker och annat smått & gott utlovas, tex presentcheckar.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.