Doft och smak

Frozen Mississippi mud pie

| Inga kommentarer

Kräftor, blues, någon öl, och sedan en efterätt på det! Å med den här efterätten kan inget gå fel! Så damn good! Innehåller ju kaffe, choklad och konjak! Kan inte bli mycket bättre. Man kan säkert pytsa i whisky om man hellre vill ha den smaken på sin mud pie!  Recept Allt Om Mat Nr 13 2010 av Fredrik Zäll

IMGP0740

Det här behöver du till att göra just din mud pie!

Botten:

75 gram smör
10 digistivekex

Kaffefyllning:

2 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl grädde
3 äggulor
3 msk Maizen majsstärkelse
2 msk vatten
25 gram smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk snabbkaffepulver, hade inge pulver hemma så tog lite kokt esprosso istället!
1 msk konjak

Chokladfyllning:

75 gram mörk choklad
1 äggvita
1 dl vispgrädde

IMGP0740 IMGP0742
Gör så här:


Smält smöret. Krossa kexen och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i en form med avtagbar kant som du ska ha täckt invändigt med bakplåtspapper, som helst ska sticka upp över formens kant.  Platta till ordentligt, rent av hårt. Ställt formen i kylskåpet.

Kaffefyllningen:

Blanda socker, grädde, äggulor och majsstärkelsen utrörd i lite vatten, i en kastrull. Värm under vispning till en tjock och slät kräm, kanske tar 15 minuter. Vispa ner smöret.
Rör i vaniljsocker, kaffet och konjaken. Häll upp smeten i din form och låt svalna. Ställ den sedan i frysen i 2 timmar.

Chokladfyllningen:

Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa grädden så den är fast.  Vänd sedan ner lite av den smälta chokladen i grädden.  Vänd sedan ner alla choklad i grädden och rör tills du har en slät kräm. Vänd försiktigt in/ned äggvita i smeten.  Bred ut chokladfyllningen ovanpå den nu frusna kaffefyllningen. Täck med plastfilm och ställ in i frysen i 8 timmar.

IMGP0734

Vid servering:

Ta ut pajen och lossa den ifrån form och papper, låt den gärna ”tina” i 15 minuter. Toppa med riven vit och mörk choklad!

Ps Ni får ingen bild där jag serverat en bit, då jag inte tänkte på de, utan jag hade full sjå att skeda in den lätt frusna pajen in i käften. Men The Frozen Mississippi mud pie har 2 lager!

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.