Doft och smak

Rostad majssoppa med smak av cayennepeppar och klippt koriander

| Inga kommentarer

Rostad majssoppa åt jag häromdagen inne i Umeå på Tonka bar cafe och det här är min homage å härmapa!

Du behöver: 

5 dl majskorn, ca 400 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära, ca 2 cm
2 msk smör
2 dl Arlas syrade grädde
3 dl mjölk
3 dl grönsaksbuljong
1/2 krm cayennepeppar
salt
klippt färsk koriander, att strö ovanpå soppan.

IMGP0668-012

Gör så här:

Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i smör i en kastrull ca 2 min. Rosta majsen med smör i en stekpanna. Tillsätt 4 dl av den rostade majsen i kastrullen, men spar resten. Häll i gräddmjölk och buljong. Låt koka på svag värme i ca 10 min. Mixa sedan alltsammans med stavmixer eller mixerkanna. Smaka av med cayennepeppar och salt. Hacka koriandern grovt. Strö över majskorn och koriander på soppan och servera gärna med ett gott bröd till.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *.