Doft och smak

Chips

| 1 kommentar

Hemmagjorda mandelpotatischips

 

 

Tänkte de kunde va kul och göra helt egna chips & krydda dem som man själv vill! Skalade några mandelpotatisar & hyvlade dem med osthyvel för att få tunna skivor.

Klappa potatisskivorna helt torra, innan du friterar dem. Friterade dem i rapsolja, tills dess att de fått fin färg. Jag körde på känn. Är du ovan att fritera, kör i fritös om du har en sån på hög temperatur eller låt bli! Ha ett lock till kastrullen i beredskap, ifall olyckan skulle va framme & oljan fattar eld, kväv elden med locket. Försök ALDRIG släcka med vatten!

Vänd chipsen ofta med tång eller med annat lämpligt verktyg. Ta upp chipsen när de har fin färg, låt rinna av på papper å krydda dem, jag valde maltsalt från J&D.  Servera och njut av alldeles egna chips!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.