Doft och smak

Baconmarmelad

| Inga kommentarer

Krävs nog lite tweaks med receptet, men de här kommer bara bli bättre varje gång man gör den! Syndigt gott…men salt! Du behöver bara ha lite av detta ja   jag kör på ett Engelskt ord, spread. En utmärkt spread att ha tex på små mackor/bruschetta med lite sallad till. Jag utgick från Gittos recept på Taffel!

Som ni finner här men jag la till ett par grejor.

250 g bacon
2 vitlöksklyftor
1/2 gul lök
2 msk råsocker
Några stänk tabasco
1 dl starkt kaffe
2 msk äppelcidervinäger
2 msk lönnsirap
Svartpeppar
en skvätt rökig whisky för den som vill
ca 2 dl vatten

Mina tillägg va:

Lite chiliflakes
Lite Chipotlepaste
Annars följde jag recepet, men uteslöt whisky denna gång. Nästa gång får de gå med!

Stek baconet ganska knaprigt och hacka det sedan.
Lägg baconhacket i en gryta tillsammans med övriga ingredienser utom vattnet.
Låt allting sjuda under omrörning i 1 1/2 timme. Späd med lite av vattnet när det börjar se för torrt ut.
Låt baconröran svalna något och slarvmixa den sedan. Häll på burk och förvara i kylen. Håller länge om du av någon anledning inte äter upp allt direkt.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.