Doft och smak

Mormor Gretas gröna tomatmarmelad

| 4 kommentarer

Tittade ut & kollade till min pallkrage och såg alla min gröna tomater! Tänkte jag måste göra något av dem. Undra just vad man kan göra av dem? Skulle gärna äta Stekta gröna tomater ala Whistle Stop Café. Sånna man panerar och friterar. Tror de kan va jättegott!

Men mina gröna tomater va så små & så många! Plockade in dryga kilot! Hoppas på en större tomatskörd nästa år. Jag kommer investera i ett litet växthus!

Åter till bryderiet vad jag skulle göra med tomaterna!? Då sa mamma gör som mormor brukade göra, koka grön tomatmarmelad! Nu är inte de här min mormors orginal recept. Men jag tyckte de va fint att ge den hennes namn!

Mormor Gretas gröna tomatmarmelad

500 gram gröna tomater
2-3 dl syltsocker
1 lime, den pressade juicen
1/2 tsk timjan

Börja med att koka upp rejält med vatten, skålla tomaterna någon minut. Slå bort vattnet! Dra av så mycket skal som de går. Skär tomaterna i mindre bitar, fyll på med socker i kastrullen och pressa i limesaften. Koka den sakta i en timma och tillsätt timjan på slutet av kokningen. Häll upp på rena glasburkar & försegla.
Gott på toast med någon trevlig ost eller till ostbrickan.

Voila!

4 kommentarer

  1. Den va riktigt god 🙂

  2. Är detta med gröna tomater eller omogna tomater?

    • Hej, jag har alltid gjort dem på höstens omogna tomater. Funkar kalasbra och blir en väldigt trevlig marmelad. Testa den vettja, kanongo på tex brieost!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.