Doft och smak

Bananmuffins

| 2 kommentarer

Här kommer en av mina absoluta favoriter! Jag är ingen riktig sockerbagare, så ni kommer inte få så himla många sånna hära recept! Men de här är riktigt goda. Tror de är gräddfilen som gör att de blir så himla goda! Visst de är simpla & lite barnkalas varning över dem, men jag gillar dem skarpt!


Värm upp ugnen till  250 Grader

De här behöver du:

1 ägg
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 gram smör, smält & avsvalnat
1,5 dl gräddfil

Till garnering:

1 banan, skuren i skivor. Istucken synlig eller gömd i muffinsen.

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker. Rör ned det i det äggsmeten tillsammans med smöret och gräddfilen. Fördela i muffinsformar. Stick ner bananskivor i smeten & strö över pärlsocker. Gräddas i cirka 5 – 10 minuter, mitt i ugnen. Vakta de noga för de gräddas snabbt!

Jag törs lova strykande åtgång!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.