Doft och smak

Spareribs med chili marinade från Jensen´s Bofhus

| 2 kommentarer

De här med Jensen började för mig för några år sedan!  Jag köpte deras pepparsås, på liten petflaska! Man tillsätter grädde & vips så har du en kanongo pepparsås! Finns även som whiskysås och favoritsås. De är ochså goda och sen finns de några riktig usla tex bearnaise & rödvin. De båda smakar urk! Så passa er för dem!

Men långt innan jag smakade pepparsåsen från Jensens, så hade Pelle Skov Jensen öppnat Bøf Espana i Århus, Danmark år 1984 med mål att servera billig biff. 1990 bytte de namn till Jensens Bøfhus och har nu 33 resturanger i Danmark, 8 i Sverige och en resturang i Tyskland. År 2000 började Jensens Bøfhus sälja produkter i detaljhandeln och de är väl först nu vi får stifta bekantskap med dem iform av såser, spareribs, chickenwings, fläskfile och coleslaw.

I somras käkade jag på deras resturang i Sthlm och hade väl hört de skvallrats en hel del om Jensens! Att de skulle va steakhousens Mac Donalds! Fel fel fel tycker jag! Konceptet sälja billig biff stämde då bra, jag åt dagens biff för under 70 kronor och den smakade så otroligt mycket bättre än 400 kronor steakhouse:t jag besökte dagen innan! Snacka om att jag blev paff!

Så hur smakade då dessa chili spareribs som är färdiga för ugnen/grillen! ?

Skär upp dem och hugger in. De är lite för söta men rätt hotta! Det medföljer en påse marinad som man penslar på ribsen, innan man skjutsar in dem i ugnen. Ja de har ett bra chilibett i sig. Saftiga och räcker till en jäkla hungrig typ eller till kanske 2 småätare dvs om man serverar sallad och någon form av potatis till och någon trevlig sås…varför inte testa en av Jensens! Babyback ribsen som sig, är saftiga och goda! Men vänta nu! Är inte de här ruggigt lik marinaden man her på Jensen chickenwings!?! Kanske lite hottare!? Men smaken är ändå för likt! Alltså minus poäng för marinaden. Kunde allt fått varit en rökig en istället! Inköpt på ICA Maxi Umeå.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.