Doft och smak

Allt du behöver för tacos!

| Inga kommentarer

Tiggde detta av Garant för att jag ville testa deras Tortilla Dinner Kit! Trodde de inte fanns ute i butiken här i Umeå än!  Men de gör de! Hittade de på hyllan sist på Willys. Det är en trevlig förpackning med nästan allt du behöver! Tacosås, tacokryddmix och tortillabröd! På insidan av locket finner man en del tips! Fiffigt med recept och sjysst annorlunda  förpackning, utformad som en pizzakartong. Ett bra dinner kit, en fullträff tycker jag, smakar minst lika bra som Old el Paso eller Santa Marias tacoprodukter. Bra att slippa glasburkar för salsan! Så irriterande att spara på sig alla dessa glasburkar, som erkänn nu!  Allt som oftast ändå bara hamnar i soporna och bygger på vårt sopberg. Tycker de här är ett steg i rätt riktning! Så det som inte följer med i lådan är köttfärs eller göra iordning en vegchili, som jag valde att göra idag!

Min veg chili:

hackad rödlök
färska champinjoner
lite riven vitlök
gärna lite hackad paprika
en burk kidneybnor
en burk med finkrossade tomater
en liten burk väl avrunnen majs
lite smetana eller creme fraiche

efter det har stekt ihop sig ett tag så tillsatte jag kidneybönor och hälften av kryddmixen från påsen, den som spar han har! Hedde även i burken med krossade tomater och doftade över lite paprikapulver. Lät allt sen puttra ganska länge, ströade över lite vetemjöl och klickade i några kluttar med smetana eller creme fraiche och lät sjuda ytterligare en stund.

Serverade min vegetariska böngryta med de medföljande tortillabröden, toppade med böngryta, färsk slicead gurka/tomat och toppade ytterligare med tacosåsen!
Alltid varit och kommer väl oxå kanske alltid vara matmärkes snobb! Men billigare märken som tex Garant kan faktiskt få till det! Tänker pröva mer ur deras sortiment.
Hey inte fel att tjäna en krona här och där…vad är det som de brukar säga? Många bäckar små!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.