Doft och smak

Laxmousse

| Inga kommentarer

Världens enklast mat att göra iordning och den är verkligen mättande! Perfekt sommarmat eftersom den är kall!  Jag brukar bunkra på mig lax, ni vet de där de säljer i fyrpack. Här går de åt ett fyr pack med lax. Börja med att göra inkokt lax, se recept nedan.

Inkokt lax

vatten
salt
1 gul skivad lök
timjan
persilja
några hela vitpepparkorn
lagerblad

Koka upp allt & lägg ned din lax.  När du ser första kokbubblan igen, då drar du av kastrullen från plattan & låter laxen svalna helt i spadet. Ta upp laxen och låt den rinna av.

Laxmousse

din inkokta lax
en ask med mjukost ala Philidelpiaost
finhackad dill

Ned med allt i en köksassistent och mixa på tills de är helt slätt, portionera i smorda (rapsolja) trevliga formar och låt stela, gärna över natten. När du ska ha din mousse, tag en vass kniv och skär längs kanten, då släpper de ganska lätt. Servera med lite grönt och en sås, ev potatis till och du får en mättande måltid.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.