Doft och smak

Sallad med Dijonglacerad bacon

| 6 kommentarer

Fortsätter idag med en till matig sallad. Ikväll gjorde jag en baconsallad. Första gången jag åt baconsallad va när min förra granne Therese Kallin bjöd på de! Mycket gott! Har dock valt att exprimentera lite med den. Valde att glacera baconet samt servera en senapsdressing till!

 

Skräm upp din ugn till 175 – 200 grader och tag fram en ugnsplåt, lägg på en siliconmatta eller bakplåtspapper. Blanda ihop lite dijonsenap med lite sirap. Stryk sedan blandningen på dina bacon skivor, toppa eventuellt med lite brunt socker. Kör dina bacon tills dess att du är nöjda med dem. Passa noga. Smidigt att steka bacon i ugn, om man ska göra till många. Ta ut och låt svalna, skär eller bryt baconet i lagoma bitar beroende på hur du kört ditt bacon.

Till min sallad körde jag på:

Crispsallad
Grönsallad
kokt ägg
baconskivor, glacerade
tomat
gurka
rödlök, men de glömde jag totalt bort, men rödlök bör va med!
fetaost som jag oxå glömde bort, men som oxå ska va med!

6 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.