Doft och smak

Hemtorkat

| 4 kommentarer

Läste en blogg som jag följer på webben och hon hade torkat kryddor och tomater i sin tork. Så jag vill inte va sämre. Nu hade jag inte så jag kunde torka allt från egen skörd i år! Men de ska bli kul att testa denna mix på tex en pizza eller i en hemmasnickrad pastasås. Ta fram lite sommar i höststormen eller i vinter.

Delade tomaterna, minns inte hur många. Ett gäng. Delade dem i brutala kvartar. Kryddade med timjan, nymalen svartpeppar, chiliflakes, lite salt, vitlökspulver. Sedan knäppte jag på min bär & svamptork och lät den stå på över natten. De tog sin lilla tid, men de är iallafall inget som behöver någon större passning! Skivade även en gul lök som fick gå med under natten. Coolt att kunna göra egen kryddblandning. Å vilken perfekt gåva att ta med sig om man ska hälsa på någon!

 

Egna torkade tomater, luktar sjukt gott!

 

Se så fint de blev! Min egna kryddblandning!

Min kryddmix innehåller:

flingsalt
timjan
mer chiliflakes
torkad persilja
torkad lök

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.